Δημοφιλείς

Eνημέρωση με θέματα της επικαιρότητας

Οι απεργίες να είναι εναντίoν της εργοδοσίας και της διαφθοράς και όχι εναντίoν του κοινού! Θα γίνουμε ποτέ κανονικό κράτος;

Kατέλαβαν - λέει - το γενικό λογιστήριο του κράτους και δεν αφήνουν να γίνουν πληρωμές ή άλλες πράξεις του κράτους! Και γιατί δεν τους απολύουν, να συνεχίσουν να αμείβονται απο το ταμείο ανεργίας (με...περισσότερα;). ΑΥΤΟΙ δεν έχουν την παραμικρή ευαισθησία για κανέναν άλλο ΠΛΗΝ της τσέπης τους (διαμαρτύρονται γιατί ΑΥΤΟΙ θα πάρουν μικρότερο μισθό - που πληρώνουν ΟΛΟΙ οι άλλοι φορολογούμενοι). ΑΥΤΟ το "κράτος-μπουρδέλο" με τέτοιες νοοτροπίες φτιάξαμε ΟΛΟΙ μας. Γι αυτό ΑΥΤΟΙ νομίζουν οτι ατιμώρητα, μπορούν να κάνουν ο,τι θέλουν και λογαριασμό να μην δίνουν σε κανέναν. ΑΥΤΟΙ πιστεύουν χρόνια τώρα οτι μπορούν να ασελγούν ασύστολα στο έρημο το κράτος (δηλαδή τους άλλους φορολογουμενους) και να τους λέμε και...ευχαριστώ! (το "ΑΥΤΟΙ" πάει σε όλους μας ΟΤΑΝ ενεργούμε έτσι...)
Αποκλεισμένο από εργαζομένους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους είναι από νωρίς το πρωί το Τμήμα Μισθοδοσίας του, που βρίσκεται επί της οδού Σίνα.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις μεγάλες μειώσεις που θα υποστούν οι αποδοχές τους βάσει του νέου μισθολογίου-βαθμολογίου. Το σχετικό πολυνομοσχέδιο, στο οποίο ρυθμίζεται και το θέμα της εφεδρείας, κατατίθεται την Πέμπτη στη Βουλή.

Να σημειωθεί ότι η αναπροσαρμογή των βασικών μισθών και η κατάργηση του συνόλου των ειδικών επιδομάτων επιφέρουν σημαντικές μειώσεις στις τελικές αποδοχές κυρίως σε δύο κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων:

* Μέχρι και 50% σε 100.000 μόνιμους υπαλλήλους που λάμβαναν υψηλά επιδόματα, όπως για παράδειγμα στους εργαζόμενους των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών, κυρίως σε όσους ανήκουν στις κατηγορίες δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

* Μέχρι και 40% στους εργαζόμενους σε ΔΕΚΟ, ΝΠΙΔ, ανεξάρτητες αρχές, ανώνυμες εταιρείες του Δημοσίου. Οι αμοιβές στις δημόσιες επιχειρήσεις αλλά και στα επιχορηγούμενα νομικά πρόσωπα ξεπερνούν σήμερα τον μέσον όρο των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, που υπολογίζονται στις 22.000 ευρώ, από 20% έως και 57% σε μερικές περιπτώσεις.